S PPL máte do 2. 6. 2024 dopravu na výdejní místa zdarma. Vybírat můžete z celého našeho sortimentu. Podmínky najdete na našich stránkách.

Produktem týdne 1+1 je BEWIT MOVE IT a BEWIT PRAWTEIN GREEN MIRACLE

Produktem měsíce se slevou 50 % je BEWIT HELP H, BEWIT INSECT STOP, BEWIT GOLD SUN B, BEWIT YLANG YLANG a další

Citronela | Působí proti hmyzu a povzbudí vaše smysly

12

Hledáte způsob, jak se chránit před dotěrným hmyzem, zbavit se nečistot v domácnosti nebo přírodní cestu, jak zatočit s kožními neduhy? Vsaďte na Citronelu, bude se vám hodit v mnoha ohledech a její ostrá citrusová vůně vám přinese pocit svěžesti, čistoty a nabuzení. 

Vůně citronely

Vůně citronely je svěží a ostře citrusová, zároveň však kořeněná, hřejivá a útulná. Citronela je výrazná a vůní se dá přirovnat k meduňce. Pro svou silnou a charakteristicky pronikavou vůni se přidává do pánských parfémů. Přináší povzbuzující účinky a pocit svěžesti. 

Vůně citronely

Původ citronely

Rostlina je původem z tropických oblastí jihovýchodní Asie konkrétně z Indonésie. Esence, která je z citronely extrahována, se získává parovodní destilací listů a stonků této rostliny, díky tomu se získává esenciální olej v koncentrované formě se všemi nahuštěnými benefity rostliny. Takový esenciální olej můžeme nazvat „krví“ rostlin. Ta s sebou nese ty nejvzácnější látky, co nám příroda může nabídnout. Takový esenciální olej má spoustu blahodárných účinků v mnoha směrech.  

Citronela jako repelent 

Esenciální olej z citronely má odpudivé účinky na létající hmyz. Oproti klasickým repelentům funguje způsobem, při kterém maskuje atraktivní pachy pro hmyz. Na rozdíl od konvenčních repelentů má citronela výhodu ve svém přírodním původu a je bezpečná jak pro životní prostředí, tak živočichy. V ředěné formě můžeme citronelu aplikovat na kůži a zmást její vůní komáry a klíšťata. S pár kapkami hřebíčku nebo cedrového dřeva bude fungovat ještě lépe. V dalším odstavci se dočtete, jak si takový repelent doma vyrobit. 

Citronela jako repelent

Jak na domácí repelent z citronely? 

Příprava repelentu je naprosto jednoduchá a zabere vám pár minut. Repelent z citronely krásně voní a k tomu všemu je čistě přírodní. V teplých měsících jej oceníte při procházkách v lese, ale také třeba po večerech na letní dovolené. 

Budete potřebovat: 

1x Skleněnou lahvičku se sprejem
50 ml
BEWIT Jojobového oleje  (Jojobový olej je velmi jemný, obsahuje vitamín E a je nekomedogenní, takže je vhodný i pro ty, které trápí problematická pokožka náchylná k ucpávání pórů.)
15 kapek 
BEWIT Citronelly
10 kapek 
BEWIT Cedru Himálájského nebo 10 kapek BEWIT Hřebíčku

Postup: 
1. Do skleněné lahvičky se sprejem nalijeme jojobový olej, je vhodný i pro citlivou pokožku, neucpává póry, je tedy nekomedogenní a krásně hydratuje a vyživuje buňky pokožky.  
2. Do
jojobového oleje nakapeme 15 kapek esenciálního oleje BEWIT Citronely.
3. Přidáme 10 kapek 
BEWIT Hřebíčku nebo BEWIT Cedru himalájského. Vybírejte podle toho, která vůně je vám příjemnější. 
4. Lahvičku zašroubujeme a mírně protřepeme. Přírodním repelentem můžete postříkat ruce, nohy a všechny rizikové části těla, kde by mohlo hrozit hmyzí bodnutí. Lahvička s repelentem je malá a vejde se vám i do malé kabelky, takže repelent budete mít po ruce kdykoli, kdy bude potřeba. 

Jak na domácí repelent z citronely?

Citronela na problematickou pleť? 

Odpověď zní ano. Citronela má antimikrobiální účinky a pomáhá odstraňovat bakterie způsobující různé kožní neduhy. Zároveň harmonizuje pleť, snižuje produkci kožního mazu u mastné pleti a zvyšuje propustnost kožními buňkami. Citronela je pro své vlastnosti často používanou složkou kosmetiky, kde vytváří příjemnou a přírodní vůni. Pokud však chcete 100% přírodní péči, bez látek obsažených v kosmetických přípravcích, vsaďte na esenciální olej BEWIT Citronela. Můžete jej naředit s nosným olejem a zařadit do své pravidelné rutiny v péči o problematickou nebo mastnou pleť. Uvidíte, že vám v boji s pupínky pomůže. Zároveň je třeba také myslet na to, že pokožka je čistící orgán a pupínky se často snaží říct, že je v těle nerovnováha. Proto je velmi důležité, aby součástí vnější péče byla péče i ta vnitřní. Správné stravovací návyky, dostatek čisté vody, kvalitní spánek, pohyb, klidná mysl a zdravé prostředí jsou základem pro to, abyste se cítili dobře a vaše tělo odráželo vnitřní rovnováhu i navenek. S tímto komplexním přístupem vám citronela pomůže mnohem efektivněji.

Citronela na problematickou pleť

Citronela jako účinný pomocník v domácnosti 

Vsaďte na BEWIT Citronelu i v domácnosti. Esenciální olej z citronely skvěle čistí povrchy a zbavuje je zápachu. Hodí se tak například ke každodenní údržbě v kuchyni či koupelně. Díky svěží a ostře citrusové vůni citronely rázem vykouzlíte čistotou provoněný a útulný domov. Na povrchy nařeďte citronelu s vodou. Esenciální oleje jsou silné koncentráty a na koženém nábytku či dřevě mohou zanechávat skvrny. Citronelu můžete nakapat do pytlíku vysavače nebo také na suchou prachovku. Provoníte váš domov výrazně citrusovými tóny a k tomu jej zbavíte nečistot.  

Dopřejte si aromaterapii s Citronelou

Dopřejte si aromaterapii s Citronelou 

Pokud se vám nechce zrovna uklízet a víte, že potřebujete vzpruhu a povzbuzení, vsaďte na difuzér. Ať už ultrasonický, mechanický či bezvodý, vytvoříte si doma příjemné prostředí a povzbudíte své smysly. Pokud nevíte, jaký difuzér si vybrat a chcete se o nich dozvědět více, přečtěte si o nich podrobný článek. Molekuly esenciálního oleje se při rozprášení do vzduchu dostávají přes dýchací systém až do mozku. Esenciální oleje mají pozitivní vliv na naši náladu a rozhodování. Citronela vám s pomocí difuzéru zajistí nakopnutí, při kterém rozhodně pocítíte nával energie, a ještě k tomu se žádný komár neodváží přiletět k vám domů. 

Ať už vás citronela osloví svou specifickou vůní, nebo silnými účinky na odpuzování létajícího hmyzu, přijde vhod za každé situace. Citronela má pro své vlastnosti široké využití jak doma, kde vám pomůže zbavit se nečistot, tak venku v přírodě, kde vás ochrání před hmyzem. Esenciální olej z citronely využijete rovněž v péči o tělo a v boji s nedokonalostmi pleti.