Az ingyenes szállítás automatikusan aktiválódik, ha a kosárban lévő áruk összértéke legalább 14 900 Ft. A teljes kínálatunkból választhat. Az Ingyenes házhozszállítás szabályai megtalálhatók a weboldalunkon.

Az 1+1 hét terméke: BEWIT LIFE és BEWIT PRAWTEIN HELP H

A hónap terméke 50% kedvezménnyel: BEWIT CITRONELLA, BEWIT MOON, BEWIT NARANCS, BEWIT VÖRÖS NARANCS és más

Zöld szuperélelmiszerek - miért annyira szuperek?

20

Zöld szuperélelmiszerek

Ha a zöld szuperélelmiszerek fogyasztása mellett dönt, lehet, hogy annyira megkedveli majd őket, hogy a méregtelenítés során vagy gyors vitaminkiegészítőként a társaivá válnak, amikor nem tud elég gyümölcsöt és zöldséget enni a nap folyamán. Nagy mennyiségű szükséges tápanyagot tartalmaznak, egyidejűleg pedig segítik a szervezet tisztulását. A vegánok és az étrendbeli korlátozásokkal élők körében is népszerűek lehetnek. A legnépszerűbb zöld szuperélelmiszerek közé tartozik a fiatal árpa, a spirulina és a chlorella.

Mit nevezünk zöld szuperélelmiszernek?

A zöld szuperélelmiszerek zöld növényekből származó, klorofillban gazdag élelmiszerek. A növények zöld színét adó színezőanyag részt vesz az emberi szervezet vérképzésében, ami előnyös lehet a vegánok vagy az olyan étrendbeli korlátozásokkal élők számára, mint például a cöliákia, az ételintolerancia vagy az emésztési zavarok. A szuperélelmiszerek mikrotápanyagokban is gazdagok, olyan anyagokban, amelyek bár nem laktatnak, a szervezetnek szüksége van rájuk a megfelelő működéshez. Ezek közé tartoznak az ásványi anyagok, a vitaminok és a fitonutriensek. A zöld ételek között szerepelhet az Ön étrendjében is a chlorella, a fiatal árpa vagy a spirulina. Táplálkozási szempontból mindhárom nagyon hasonló, viszont mindegyik egy kicsit másképp működik. Hatásuk egymást kölcsönösen kiegészíti, együtt pedig szinergikus hatásúak.

Zöld szuperélelmiszerek

Hogyan használjuk a zöld élelmiszereket (tippek és tanácsok)

Tabletta vagy por formájában étrend-kiegészítőként is megtalálhatók. A tabletták esetében a kényelmes szedés előnyös, ha nem szereti az ízüket. A zöld szuperélelmiszerekből készült por zöldséglevekbe vagy turmixokba keverhető, hogy értékes tápanyagokat és rostokat adjon a turmixához.

Mivel szárított készítményről van szó, mindig érdemes arra gondolni, hogy párhuzamosan elegendő folyadékot vigyen be a szervezetébe, hogy a rostok és az értékes anyagok feloldódjanak és felszívódjanak.  

A por nem érintkezhet fémmel, hogy ne veszítse el tulajdonságait, és arra is ügyelni kell, hogy ne melegítse 45 °C fölé, hogy a benne lévő vitaminok és enzimek ne értéktelenedjenek el.

Chlorella

A chlorella egy egysejtű, sötétzöld édesvízi alga, amelynek magas a cellulóz tartalma, amelyet a belek ugyan nem tudnak felszívni, de fontos a felesleges anyagok és méreganyagok felhalmozásához, majd a szervezetből való kiürítéséhez. Emiatt a chlorella gyakran ajánlott méregtelenítésre és a megfelelő emésztés támogatására.

Táplálkozási szempontból főként könnyen emészthető növényi fehérjét tartalmaz, és jó kiegészítője lehet az étrendnek.  

Tisztító képessége és magas tápértéke mellett nagyszámú mikrotápanyagban gazdag, amelyek olyan anyagok, amelyek bár nem laktatnak, de fontosak a szervezet számos reakciójához, többek között az immunitáshoz. A Chlorella nagy mennyiségű vasat és magnéziumot tartalmaz, amit még azok a vegánok is értékelni fognak, akik nem visznek be húsból származó vasat a szervezetükbe. Ahhoz, hogy a chlorellából felszívódjanak az értékes anyagok, azokat a növény sejtburkának megbontásával kell kivonni. Ez a forma tabletta vagy por formájában kapható, amely könnyen hozzáadható a zöldséglevekhez vagy turmixokhoz.

A chlorella hatásai

  • Antioxidáns
  • Támogatja a szervezet természetes védekezőképességét
  • Erősíti az immunitást
  • Hozzájárul a bélrendszer és a gyomor normál működéséhez
  • Normál májműködés
  • A szív és az erek megfelelő működése

Zöld szuperélelmiszerek

Spirulina

Meglepő lehet, de a spirulina nem növény. A cianobaktériumok közé tartozik. A chlorellához képest, amely sötétzöld, a spirulina kékeszöld színű. A chlorellához hasonlóan sok fehérjét és mikrotápanyagot tartalmaz. B12-vitaminban és vasban különösen gazdag. A spirulina ajánlott a fogyáshoz, mivel nagy mennyiségű kiváló minőségű, alacsony kalóriatartalmú tápanyagot tartalmaz, amely jóllakatja Önt, csökkenti az éhségérzetet, miközben támogatja az anyagcsere-folyamatokat és segít fenntartani az étvágykontrollt.

A spirulina hatásai

  • Antioxidáns
  • Normál vércukorszint
  • Természetes védekezőképesség
  • Tónus, vitalitás
  • Súlycsökkenés
  • Testsúly kontroll

Zöld szuperélelmiszerek - Spirulina

Fiatal árpa

Tápanyagokban gazdag fűféle, amelyet a fiatal árpa első hajtásainak megjelenésekor takarítanak be. Ebben az időszakban (amikor még nem képződik mag) nagy mennyiségű értékes tápanyagot tartalmaz, amely vitaminok, ásványi anyagok és számos bioaktív anyag gazdag forrása. Magnéziumban, kalciumban és káliumban gazdag. Mivel a zöld árpát fiatalon takarítják be, nem tartalmaz glutént. Így azok számára is biztonságos, akik a glutént nem tudják beépíteni az étrendjükbe. Kiválasztásakor fontos odafigyelni a formájára. Az árpa rostos formában is megtalálható, amely világosabb színű, és a tápanyagokat kevésbé koncentrált formában tartalmazza. A második lehetőség a fiatal árpa szárított léből, amelyből hiányoznak a rostok, de minden értékesebb anyagot és enzimet tartalmaz, és vízben teljesen oldódik. A fiatal árpa lúgos kémhatású, és a chlorellához vagy a spirulinához hasonlóan nagy mennyiségű klorofillt tartalmaz.

A fiatal árpa hatásai

  • Antioxidáns hatású
  • Természetes vitaminforrásokat tartalmaz 

Zöld szuperélelmiszerek - Fiatal árpa

Végezetül…

Ha úgy dönt, hogy fogyni szeretne, és könnyen emészthető fehérjét kell bevinnie a szervezetébe, a spirulina a megfelelő választás. Ha elsősorban tisztulni szeretne és nagy mennyiségű klorofillal gazdagodni, amely részt vesz a vérképzésben, akkor értékelni fogja a chlorellát, és ha nem jut elég vitaminhoz és ásványi anyaghoz természetes úton, akkor a fiatal árpa, amelynek lúgos pH-ja van és antioxidáns hatású, hasznos lehet. Minden zöld szuperélelmiszer kivételesen gazdag mikrotápanyag-tartalommal rendelkezik, és ha meg akarja sokszorozni a hatásukat, kombinálja őket egymással. Hatékonyabbak lesznek, Ön pedig jobb eredményeket érhet el.