Doprava zdarma sa aktivuje automaticky, ak celková hodnota tovaru v košíku bude aspoň 29 €. Vyberať môžete z celého sortimentu. Podmienky nájdete na našich stránkach.

Produktem týdne 1+1 je BEWIT LIFE a BEWIT PRAWTEIN HELP H

Produktem měsíce se slevou 50 % je BEWIT CITRONELA, BEWIT MOON, BEWIT POMARANČ, BEWIT POMARANČ ČERVENÝ a další

Mabon: Čas pre osobný rast | Jesenná rovnodennosť 23. 9.

5

Mabon ponúka príležitosť zastaviť sa, ponoriť sa do vlastných myšlienok a zdieľať radosť s rodinou a priateľmi. Na jesennú rovnodennosť sa otvára okno do minulosti aj budúcnosti.

Prijmite pozvanie na oslavu Mabonu a prepojte sa s prírodou aj sami so sebou. Získate tak nový pohľad na svet okolo nás.

Na konci článku nájdete krátky rituál, ktorý vás prevedie oslavou Mabonu. Poskytne vám návod, ako sa uzemniť a pomôže vám prepustiť negatívne emócie.

Oslavy a tradície našich predkov

Oslava jesennej rovnodennosti má hlboké korene v histórii našich predkov. Táto doba bola dôležitým okamihom, keď sa ľudia pripravovali na chladnejšie mesiace v roku.

Naši predkovia oslavovali podobným spôsobom ako my dnes. Ďakovali za zber, zapaľovali ohne a sviečky, zbavovali sa nežiaducich emócií a oslavovali hojnosť spoločným jedlom.

Bohyňa Mokoš: Matka Zem a symbol hojnosti

Mokoš je významnou postavou v mytológiách mnohých kultúr. V slovanskej tradícii je stelesnením plodnosti, hojnosti a materskej lásky.

Mokoš nie je len symbol plodnosti zeme, ale aj plodnosti ducha a mysle. Jej energia nás povzbudzuje hľadať rovnováhu medzi vonkajším a vnútorným svetom.

Pripomína nám spojenie medzi ľudstvom a prírodou. Je vzorom silnej a starajúcej sa ženy, ktorá sa stará o svoju rodinu aj okolitý svet.

Moderný význam Mabonu: Prepojenie s prírodou a komunitou

Mabon, starobylá oslava jesennej rovnodennosti, má aj v dnešnej dobe hlboký význam pre modernú spoločnosť. Napriek tomu alebo možno práve preto, že sme sa posunuli do digitálneho veku, je túžba po prepojení s prírodou nesmierne aktuálna.

Ako osláviť Mabon

  1. Uzemnenie

V dnešnej uponáhľanej dobe nám Mabon umožňuje sa zastaviť a uzemniť. Každodenný stres a tlak vedú k pocitu straty rovnováhy a pokoja. Uzemnenie nám umožní sa prepojiť s prírodou a nájsť harmóniu. Poskytne nám tiež možnosť znova objaviť svoju vnútornú silu a stabilitu.

Vydajte sa na prechádzku do lesa alebo meditujte vonku. Uvoľníte sa od každodenného zhonu a posilníte vašu duševnú i fyzickú pohodu.

  1. Vďakyvzdanie

Občas je toho toľko, že zabúdame, čo máme.

Oslava Mabonu vám ponúka možnosť obzrieť sa, čo vám minulý rok priniesol. A čo viac, poďakovať.

  1. Plánovanie a nové začiatky

Jesenná rovnodennosť je tiež skvelou príležitosťou na nastavenie zámerov do budúcnosti. Tento čas môžeme využiť na sebapoznanie a nastavenie nových ciest.

Naplánujte si osobné aj profesionálne ciele. Dodá vám to jasný smer v nasledujúcom období.

  1. Komunita a zdieľanie

Oslava Mabonu sa perfektne hodí na stretnutie s priateľmi a rodinou. Dohodnite si spoločný obed alebo večeru. Každý z hostí by mal podľa tradície doniesť nejaké jedlo, o ktoré by sa mal podeliť s ostatnými. Zdieľajte svoje zážitky z uplynulých mesiacov.

  1. Osobný rast a transformácia

Pohľad do minulosti nám pomôže rozpoznať, čo nás obohacuje, a čo by sme mali nechať za sebou. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť osobný rast a zmeny.



Rituál prepustenia negatívnych emócií

Tento magický rituál vám pomôže obzrieť sa za minulým rokom, prepustiť negatívne emócie a pripraviť sa na nové začiatky.

Čo budete potrebovať:

3 listy papiera alebo blok

Ceruzku

Tiché miesto (doma alebo v prírode pri vode)

Zápalky alebo zapaľovač

Misku, v ktorej budete páliť papier

Zmes esenciálnych olejov BEWIT Earth

Postup:

Uzemnenie

Pohodlne sa usaďte a to tak, aby sa vaše chodidlá dotýkali zeme. Nakvapkajte si do dlaní 2 kvapky zmesi esenciálnych olejov BEWIT EARTH. Zmes esenciálnych olejov vám pomôže sa ľahšie prepojiť so Zemou.

Zavrite oči a zhlboka inhalujte z dlaní po dobu cca 2 minút. Uvoľnite myseľ aj telo. Doprajte si toľko času, koľko potrebujete.

Akonáhle ste pripravení, predstavte si, že vaše chodidlá prerastajú na korene. Tie sa zavŕtavajú do pôdy a prenikajú stále hlbšie a hlbšie do Zeme. Cítite spojenie s energiou Zeme. Cítite, ako jej energia preniká do vašich chodidiel a postupuje vyššie do lýtok, stehien, brucha, ako vám napĺňa srdce, ruky aj hlavu.

Uvoľnenie emócií

Na list papiera napíšte všetky emócie - tie pozitívne aj tie negatívne, ktoré ste zažili počas minulého roka. Buďte k sebe úprimní. Negatívne emócie vypíšte na druhý list papiera. Budeme s ním ďalej pracovať.

Vízia

Na tretí list papiera napíšte svoje zámery na budúce obdobie. Môže to byť čokoľvek, čo chcete dosiahnuť alebo zmeniť. Tento list si uložte.

Prepustenie

Z listu papiera, na ktorý ste vypísali negatívne emócie zložte loďku, pokrčte ho do guličky, roztrhajte ho. Urobte čokoľvek, čo vás napadne. Spáľte ho v miske a potom ho pustite po vode. Prežite si, ako vaše negatívne emócie odplávajú do diaľky. Je to symbol vašej ochoty pustiť staré a pripraviť sa na nové cesty.
Pokiaľ rituál vykonávate doma, popol spláchnite do drezu alebo toalety.

Záverom

Mabon, hoci starobylý, nám stále prináša cenné učenie. Moderný význam tejto oslavy nám ukazuje cestu ku spojeniu s prírodou, starostlivosť o seba a transformáciu. V tejto dobe môžeme hľadať inšpiráciu a silu pre svoj každodenný život a osobný rozvoj.